Budżet Obywatelski - projekt SLD dla Starego Bytkowa

dodano 2016-08-26 07:02 w kategorii: Ludzie

W tym roku Karolina Włoczyk-Orzechowska (SLD), zaproponowała mieszkańcom Starego Bytkowa w ramach Budżetu Obywatelskiego 2017 budowę nowych miejsc parkingowy przy ul. Westerplatte oraz zakup i montaż pojemników na psie odchody.

Zachęcamy do glosowania, które rozpocznie się już 5 września i potrwa do 18 września. Po raz pierwszy będzie można oddać głos za pomocą internetu pod adresem: www.bo.siemianowice.pl

Łączny koszt zaproponowanych rozwiązań przez naszą koleżankę to 28 tys. zł. Jak sama mówi, w tej okolicy powinny pojawić się dodatkowe miejsca postojowe, pomimo tego, że w tym roku w Siemianowicach Śląskich zostanie oddanych do użytku kilkaset nowych miejsc parkingowych, cześć z nich dzięki działaniom Sojuszu Lewicy Demokratycznej jak np. na Bańgowie.

Druga część zgłoszonego zadania, czyli montaż pojemników na psie odchody, jest częścią naszej propozycji skierowanej do właścicieli czworonogów. W tym roku powstaną dzięki nam dwa wybiegi dla psów oraz został już zakupiony odkurzacz na psie odchody. Montaż pojemników wpisuje się w nasze działania na tym polu.

Przypominamy, że wciąż czekamy na budowę placu zabaw przy ul. Rzepusa – był to zwycięski projekt Karoliny Włoczyk – Orzechowskiej z zeszłego roku.

Wkrótce przedstawimy inne zgłoszone przez naszych członków propozycje do budżetu partycypacyjnego. Głosuj na nasze projekty!